Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan válaszd ki a megfelelő cipőméretet?

A folyamatosan növekvő gyereklábaknál mindig nehéz feladat a megfelelő méretű cipő kiválasztása
Ha kicsi akkor kényelmetlen, összeszorítja a lábujj körmeit, nyomja a gyerek lábát, ha nagy, akkor széles, hosszú nem tartja megfelelően a lábat illetve egy nagyobb cipő kiválasztásakor könnyebben elesik a kisgyerek, nem utolsó sorban kedvezőtlenül hat a láb fejlődésére.
 

Megfelelő cipőméret kiválasztása


Gyerekként nem mindenki tudja pontosan kifejezni, hogy mi a kényelmes vagy mi az ami nem jó, így tapasztalataimból kiindulva kéthavonta érdemes a gyermek lábának pontos mérését elvégezni. 
Sokszor tapasztalom, hogy nem tudjuk helyesen lemérni az apróságaink lábát. Ezek elkerülésére szeretnék nektek pár hasznos információt átadni. 
 

A „BTH” azaz a Belső talphossz mérése
 

Én mindig zokniban mérem a gyerekeim lábát, de ha esetleg mezítlábas cipőt szeretnénk akkor elhagyható a zokni, harisnya. 
Nekünk az vált be, hogy teljes testsúllyal ráállítom a csemetéket egy tiszta papírlapra. Tudom, először nehezen megy a folyamat, meglepődnek, hogy vajon mit is akarunk velük csinálni, de idővel már jót szórakozunk a mérésekkor.  Először lemérjük az apa lábát, utána anyáét és már alig várják, hogy ők következzenek. 
Miután sikeresen körbe rajzoltuk a lábakat akkor mérjük le a talp és a lábujjak közötti távolságot. Mindkét lábat mérjük meg, hisz sokunknál pár mm eltérés van a jobb és a bal láb között.

Ilyen esetben mindig a nagyobb, erősebb lábra kell a méretet kiválasztani.

A gyártó a cipő paraméterereiben mindig meghatározza, hogy az adott cipőt milyen lábfejre ajánlja, a végléges kiválasztás előtt ezt is ellenőrizzük le. (normál/vékony vagy normál/vastag).

A gyártó által meghatározott mérettáblázatban láthatjuk az ajánlást. A mérettáblázatban nem a talpbetét teljes hosszát, hanem a gyerek talphossz méretét mutatja! Ez esetben nem kell hozzáadni az általunk mért bth-hoz a javasolt 5-7 mm-t, mert egyből megkapjuk a táblázatban a megfelelő besorolást.
 

Válaszd ki a megfelelő mérettáblázat segítségével a gyermeked pontos cipőméretét!


Ponte20 gyerekcipő mérettáblázat

D.D.step gyerekcipő mérettáblázat

 

D.D.step vízálló gyerekcipő mérettáblázat


 

Tartalomhoz tartozó címkék: #cipőválasztás #mérettábla